Hur byter jag kassadator?

Behöver du byta kassadator kan du enkelt återställa en säkerhetskopia av ditt företag.

Innan du börjar behöver du skapa en säkerhetskopia av ditt företag i kassan. Detta behöver du göra på din befintliga dator och kassa innan du byter.

Du kan skapa en ny säkerhetskopia i kassan under fliken "Arkiv" och knappen "Säkerhetskopiering".

Kan du inte längre komma åt din gamla dator kontakta vår support så kan vi skicka den senaste säkerhetskopian vi har av ditt företag.

Säkerhetskopian är en komprimerad .ZIP fil och ska inte öppnas upp.

Följ gärna nedan steg för att återställa JobOffice Kassa på en ny dator.

1. Är det en helt ny dator bör du alltid kontrollera så att alla nödvändiga Windows uppdateringar är installerade och datorn är omstartad innan du börjar med installationen av JobOffice Kassa.
  2. Hämta JobOffice Kassa här. Kör installationsfilen när den är färdig med nedladdningen.
    1. Välj i att du redan har en licens sedan tidigare som du vill använda och ange den licensnyckel du har registrerad hos oss och Skatteverket för ditt företag.Efter uppstart av JobOffice Kassa kommer den be dig om aktivering av programvaran.
  3. Efter att du har angett din licensnyckel gå till fliken "Arkiv" i JobOffice Kassa och välj knappen för säkerhetskopiering.
    1. Välj sedan att återställa en tidigare gjord säkerhetskopia till databasen.
    2. På nästa bild välj "Bläddra" och välj den säkerhetskopia du vill återställa.
    3. När du har återställt din säkerhetskopia kontrollera alla inställningar är korrekta och allt ser OK ut.
  4. Efter att du återställt en säkerhetskopia tänk på:
    1. Kontrollera så att ingående växelkassa stämmer om du tar kontanter
    2. Har du integration till affärssystem eller andra externa tjänster kan du behöva konfigurera dem på nytt.
    3. Du behöver inte anmäla kassan till Skatteverket igen om du redan har anmält så länge det är samma företag, licensnummer och gatuadress som du har kassasystemet på.

4. Du är välkommen att kontakta vår support om du behöver assistans.

Se gärna våra andra guider nedan för att konfigurera kortterminaler, kvittoskrivare och annan kringutrustning.

Konfigurera kortterminal.

Star kvittoskrivare.

Honeywell streckkodsläsare.