Hur använder jag en streckkodsläsare med JobOffice Kassa?

Det finns två sätt du kan använda streckkodsläsaren med JobOffice, antingen som tangentbordsläsare eller som seriell läsare via en COM-port

Bild på Honeywell 1300g streckkodsläsare

Behöver du använda din streckkodsläsare i andra program än JobOffice Kassa ska du använda tangentbordsläsare.

Är det endast JobOffice Kassa som använder streckkoder på datorn kan du genom att ställa om läsaren till COM-port ge den snabbare och enklare hantering.

Genom att gå in på fliken "Arkiv" och sedan "Inställningar" kan du hitta en flik för "Utrustning" och "Streckkodsläsare.

Vill du använda läsaren som tangentbordsläsare räcker det oftast med att bara koppla in streckkodsläsaren via USB till datorn och välja "Tangentbordsläsare" i inställningarna. Gå till Kassa-fliken och testa att scanna något. Du borde se direkt om den läser något.

Får du inte upp något i JobOffice Kassa testa istället att öppna, exempelvis Anteckningar på din dator och scanna en kod direkt i textfältet. Du borde se streckkoden som nummer där.

En tangentbordsläsare fungerar alltså precis som du själv skulle knappa in streckkoden på ditt tangentbord (vilket du kan göra för oläsliga koder). För att söka ange koden under fliken "Kassa" och tryck på "Enter".

Vill du istället använda din streckkodsläsare på COM-port behöver du oftast ställa in detta först.

Om din läsare är inställd på USB virtuell COM-port titta i Enhetshanteraren i Windows för att se vilken COM-port den tilldelades. Aktivera sedan läsaren på rätt COM-port i JobOffice Kassa under inställningar.

Använder du en Honeywell streckkodsläsare kan du använda nedan resurser för att hjälpa dig med installationen.

Honeywell Resurser

Honeywell USB Universal Driver 3.5.5

Honeywell Hyperion 1300g manual

Honeywell Genesis 7580g manual

Honeywell 1400g manual

Honeywell VU Quest manual

Streckkod för USB Virtuell COM port

Streckkod för "enter" efter läsning

Streckkod för presentation mode

Streckkod för fabriksåterställning