Hur ansluter jag min Star kvittoskrivare?

Har du en Star kvittoskrivare behöver den installeras och ställas in i JobOffice Kassa

1. Börja med att hämta de nödvändiga drivrutinerna och installera på din dator. Du bör endast endast använda nedan svenska drivrutiner som är godkända av Skatteverket. Drivrutiner direkt från Star på andra språk än svenska stöds ej.

Star TSP 100/143 kvittoskrivare

64 bitars Windows 7 eller senare.

32 bitars Windows 7 eller senare.

2. Har du en USB-kopplad skrivare koppla in ström och USB sladden till din dator. Windows borde nu installera den och lägga upp skrivaren under "Enheter och Skrivare".

2.5. Har du en LAN skrivare behöver du ansluta ström, slå på den och se till så att den är ansluten till samma nätverk som din kassadator, laptop eller surfplatta.

Starta sedan Star Ethernet inställningsverktyg som du hittar under Start menyn i Windows. Här kan du söka efter din kvittoskrivare och ge den en fast IP adress. Är du osäker på IP adresser och nätverk bör du kontakta en nätverkstekniker eller vår support.

3. I JobOffice Kassa under fliken "Arkiv" - Inställningar, Kvittoskrivare aktivera kvittoskrivaren och välj din Star kvittoskrivare. Det finns en knapp längst upp till höger (bild på en skrivare) som du kan trycka på för att göra en testutskrift.

3.5. Har du även en kopplad Star kassalåda ska den kopplas direkt till kvittoskrivaren med tillhörande kabel. Det går här i inställningar att välja om kassalådan automatiskt ska öppna sig när kvitto skrivs ut. Detta fungerar endast med USB kopplade kvittoskrivare.