Hur öppnar jag min kassalåda?

Om du har en Star kompatibel kassalåda för kontanter kan du ställa in det så att den öppnas automatiskt vid försäljning.

Nedan guide gäller endast om du har en USB ansluten kvittoskrivare från Star och en kompatibel kassalåda.

Vid köp av en kassalåda medföljer (oftast) en smal vit kabel. Den ska kopplas mellan kassalådan och en Star kvittoskrivare. När kvittoskrivaren får en signal från kassan skickar den i sin tur vidare detta till kassalådan som öppnas. Därför är det viktigt att kvittoskrivaren och kassalådan är ansluta med den vita kabeln innan du börjar.

1. Anslut den smala vita kabeln mellan kassalådan och kvittoskrivaren.
  2. Gå till fliken "Arkiv" i JobOffice Kassa.
  3. Tryck på knappen för "Inställningar".
  4. Välj fliken för "Utrustning"
  5. Aktivera den kvittoskrivare du använder.
  6. Aktivera att du vill öppna kassalådan ansluten till kvittoskrivaren.

Tips! Det finns en standardknapp du kan lägga till för att manuellt öppna kassalådan från JobOffice.

1. Tryck på "Ändra knappar" under Kassa-fliken.
  2. Välj en tom ruta där du vill ha knappen och tryck på den för att öppna menyn för nya knappar.
  3. Välj första valet för "Standardfunktion".
  4. I listan välj  "Öppna kassalådan" och tryck på "Nästa".
  5. Här kan du byta namn och färger på knappen. När du är klar tryck "Slutför".
  6. Glöm inte att trycka på "Ändra knappar" igen för att gå ur ändrings-läget och spara knappen.