Parkera kvitto

Parkera ett kvitto och återuppta det senare.

Krav

• Tillval
    • Parkera kvitto

Under fliken "Kassa" i menyraden hittar du knappen "Parkera kvitto" eller "Hämta kvitto".

Knappen "Parkera kvitto" visas endast efter att du påbörjat ett nytt kvitto och har lagt till produkter. Har du inga produkter på kvittot i kassan ändras knappen till "Hämta kvitto" som du kan använda för att återuppta parkerade kvitton.

Parkera kvitto

1. Med produkter på kvittot i kassan tryck på knappen "Parkera kvitto".
  2. Ange ett referensnummer på det parkerade kvittot. Anger du inget nummer kommer kassan föreslå nästa lediga nummer.
    1. Har du tillvalet för "Lunchbong" kommer det nummer du anger för det parkerade kvittot bli det nummer som visas på bongen till köket.
  3. Tryck på knappen "OK" för att parkera kvittot.
    1. Om du har tillvalet för "Lunchbong" och det fanns produkter på kvittot markerade för bong så kommer en bong skrivas ut på vald skrivare när kvittot parkerades.

Alla parkerade kvitton får ett kvittonummer och visas i listan tillsammans med alla andra kvitton under fliken "Kvitton". Parkerade kvitton visas med en symbol.

OBS! När du gör Z-dagsrapport kommer alla parkerade kvitton som inte är betalda sättas som avbrutna köp. Du kan alltså inte parkera kvitton över flera dagar och dagsrapporter.

Hämta / återuppta kvitto

1. Tryck på knappen "Hämta kvitto" i menyraden.
    1. Det är även möjligt att återuppta ett kvitto från fliken "Kvitton" genom att markera det parkerade kvittot och trycka på knappen "Återuppta" i menyraden.
  2. Välj och markera det parkerade kvittot du vill hämta och tryck på knappen "Välj"
  3. Det parkerade kvittot återupptas och du kan nu fortsätta och ta betalt.
    1. Är du inte klar för att betala kvittot kan du göra ändringar genom att lägga eller ta bort till produkter och parkera kvittot igen.
  4. När du tar betalt för ett parkerat kvitto behåller det samma kvittonummer men sätts nu som betalt istället för parkerat.
    1. Tänk på om du trycker "Avbryt kvitto" på ett parkerat kvitto så avbryts det och kan inte parkeras igen.