Vad gör knappen utlägg?

Standardknappen "Utlägg" är tänkt att den ska användas när ni behöver ta ut kontanter från kassalådan för utlägg till verksamheten.

Den bör inte användas om kunder vill ta ut extra kontanter vid ett kortköp.

Utlägg är till för om personalen exempelvis behöver köpa mjölk till kaffet eller annat som behövs för verksamheten. Du kan under fliken Arkiv och knappen Inställningar och Redovisningskonton ställa in vilket redovisningskonto som ska användas för utlägg.

Tänk på att du alltid måste registrera i kassan när du tar ut kontanter!