Vad är skillnaden på Swish Företag och Swish Handel?

Båda ger dig ett unikt Swish nummer som börjar på “123” följt av 7 siffror för din verksamhet som kopplas till din bank som kunderna använder för att betala på istället

Swish Företag

För mindre företag är Swish Företag ett bra alternativ. Du kan enkelt ta emot Swish betalningar och få en bekräftelse på betalning direkt på kontot. Har du enskild firma kan du oftast ansluta ditt företag direkt hos din Internet bank.

Om du använder du Swish Företag är transaktionen är helt fristående från kassan precis som en fristående kortterminal.

I JobOffice kan du välja att lägga till ett tillvalet för "Valfritt betalsätt" i kassan och döpa den till Swish. När du sedan trycker på knappen “Betala” kan du välja Swish som ett betalsätt.

1. Under fliken "Arkiv" hittar du alla våra tillval. Ganska långt ner i listan finns ett som heter "Valfritt betalsätt". Tryck på "Köp" för att lägga till din i din kassa.
  2. Efter att du har lagt till Valfritt betalsätt gå till fliken "Arkiv" i JobOffice Kassa och sedan tryck på knappen för "Inställningar" och välj fliken för "Redovisningskonton".
  3. Längst ner ska du nu ha en ny rad för Valfritt betalsätt. Det finns tre fält du kan ändra.
    1. Den längst till vänster är namnet kunden kommer se på sitt kvitto.
    2. I mitten väljer du bokföringskontot du vill använda.
    3. På högersidan anger du det namn du vill ge till bokföringskontot och det som visas på ditt Z dagsavslut.

OBS! Tänk på att om du har din kassa integrerat till ett affärssystem så måste bokföringskontot du väljer här även finns i den kontoplan du använder i ditt affärssystem.

Tänk på att kassan inte har någon direkt koppling till Swish med Valfritt Betalsätt och kan därför inte kontrollera att kunden utfört betalningen. Kassören måste kontrollera så kunden har utfört betalningen med rätt belopp och den är godkänd och mottagen på ert Swish företagskonto.

Swish Handel

Swish Handel är speciellt framtagen för e-handel och butiker för en snabb och säker hantering av Swish-betalningar.

Det fungerar på samma sätt som Swish Företag där du får ett unikt Swish nummer och kan se betalningen direkt. Skillnaden är att det kan integreras direkt med andra system som exempelvis din kassa eller webbutik.

Med Swish Handel och integration till JobOffice Kassa utför banken och Swish kontrollen innan kvitto skrivs ut.

När kassören trycker på betalsätt Swish i kassan visas en QR kod på kundskärmen som kunden kan skanna med sin mobil. Alternativt om kundskärm sakas kan man manuellt ange kundens mobilnummer direkt i kassan.

Kunden får sedan ett meddelande om betalningen med belopp och mottagare direkt i Swish-appen på sin mobiltelefon. De behöver bara godkänna transaktionen med mobilt BankID och kassören får en bekräftelse direkt i kassan att betalningen är genomförd.

För att använda Swish Handel i JobOffice Kassa behöver du sätta JobOffice AB som tekniskleverantör av ditt Swish-Handel nummer hos banken. Kontakta Sedan vår support så aktiverar vi det i din kassa.