Vad är skillnaden på Swish Företag och Swish Handel och Swish Utbetalning?

Swish Handel är som en integrerad kortterminal som "pratar" med kundens mobiltelefon och Swish Företag som en fristående utan koppling till kassasystemet

Swish Företag

För mindre företag är Swish Företag ett bra alternativ. Du kan enkelt ta emot Swish betalningar och få en bekräftelse på betalning direkt på kontot. Har du enskild firma kan du oftast ansluta ditt företag direkt hos din Internet bank.

I JobOffice Kassa kan du välja att lägga till ett tillvalet för "Extra betalsätt" i kassan och döpa den till Swish. När du sedan trycker på knappen “Betala” kan du välja Swish som ett betalsätt.

Du ber sedan kunden scanna din Swish QR-kod du har i butiken eller Swisha beloppet de ska betala till ditt nummer.

När du ser på kundens mobil eller din bank/Swish att de överfört beloppet trycker to OK i kassan och köpet blir godkänt.

Med Swish Företag är betalningen helt fristående från kassan. Det är alltså upp till kassören att se till så att kunden betalar korrekt belopp till rätt Swish-nummer och att överföringen blir godkänd av banken.

Swish Handel

Swish Handel är speciellt framtagen för e-handel och butiker för en snabb och säker hantering av Swish-betalningar.

Det fungerar på samma sätt som Swish Företag där du får ett unikt Swish nummer och överföringen sker direkt. Skillnaden är att det kan integreras med andra system som exempelvis din kassa eller webbutik.

Innan du kan använda Swish Handel i JobOffice Kassa måste du teckna avtal för just Swish Handel hos din bank. När du tecknar avtalet krävs det att du sätter JobOffice AB som tekniskleverantör.

När ditt Swish Handel avtal är klart och du har fått ett Swish-nummer kan du lägga till tillvalet för Swish Handel i kassan.

När du sedan trycker Betala i kassan får du ett nytt val för Swish. När du väljer Swish i kassan kan du antingen visa en QR-kod på en extern skärm som kunden får scanna eller manullet ange kundens mobilnummer för att skicka betalningen från kassan till kunden.

Med Swish Handel är betalningen kopplad till kassan med integration. Kassan skickar beloppet kunden ska betala direkt till kundens Swish-app i mobilen där de godkänner med BankID. När köpet är godkänt eller nekat får kassören meddelande om detta i kassan.

Swish Utbetalning

Swish Utbetalning är fortfarande en relativt ny tjänst som erbjuds av ett antal banker för direkta överföringar via Swish från ett företag till en privatperson.

Tjänsten är speciellt framtagen för utbetalningar av exempelvis vinst, inköp av begagnade/skrot produkter eller i butik för returer och återköp.

För att använda Swish Utbetalning i JobOffice Kassa måste du först teckna avtal för Swish Handel och Swish Utbetalning hos din bank. När du tecknar avtalet krävs det att du sätter JobOffice AB som tekniskleverantör.

När ditt Swish Utbetalning avtal är klart får du ett eget Swish-nummer för utbetalning.Det är alltså inte samma nummer för utbetalning som det är för exempelvis Swish Handel eller Swish Företag.

Lägg sedan till tillvalet för Swish Handel i kassan. Det finns inget separat tillval för Swish Utbetalning i JobOffice Kassa utan har du Swish Handel kan du använda Swish Utbetalning så länge du har avtal för det hos banken.

Om du har Swish Utbetalning aktiverat och totalbeloppet kunden ska betala är negativt när du väljer Betala och Swish påbörjar kassan en retur med Swish Utbetalning istället för försäljning med Swish Handel.

När du valt Betala och Swish i kassan får du ett nytt val för att ange kundens mobilnummer och personnummer. För att utbetalningen ska bli godkänd måste det mobilnummer du anger vara registrerat till personnumret du anger hos Swish. Blir utbetalningen godkänd får du meddelande om detta i kassan och returkvitto skrivs ut.

Behöver du använda Swish Utbetalning utanför butiken, exempelvis på marknad eller du åker kanske hem till privatpersoner och gör inköp, erbjuder vi även tjänsten JobOffice SwishPay via en enkel webbsida. Så du kan göra snabba och enkla utbetalningar när som helst utan att blanda in hela kassasystemet.

För mer information om Swish Företag, Swish Handel eller Swish Utbetalning se vår webbsida eller kontakta vår support.