5. Lägg till en logotyp på kvittot

Använder du en Star kvittoskrivare kan du använda en logga istället för text på kvittot

Bild på Star TSP100 kvittoskrivare med logga

För att använda en egen bild överst på kvittot istället för företagsnamnet i JobOffice Kassa behöver du lägga spara din logga i skrivaren. Gäller endast Star kvittoskrivare.

1. Ta först fram en bild. Skrivaren stöder .jpg eller .bmp. Tänk på att skrivare inte är gjord för att skriva ut detaljerade bilder och skriver endast ut i svartvitt. Så försök göra bilden så enkel som möjligt utan för mycket små detaljer.
  2. Bilden läggs in via Stars programvara så den behöver vara installerad först. Se gärna vår installations guide om du ännu inte installerat din skrivare.
  3. Starta Star Micronics konfigurationsverktyg som du hittar på Star menyn i Windows. Välj emulering "Star Line-Läge (standard)".
  4. I konfigurationsverktyget väl "Bildlista" i menyn till vänster och sedan knappen för "Lägg till ny"
  5. Sök upp och välj bilden du vill använda som logga. Du kan justera bilden och välja rastermetoder. Oftast blir ingen det bästa. Det går även att göra en provutskrift. När du är nöjd tryck på "Använd bild" och sedan "Aktivera ändringar".
  6. Välj sedan "Logotyper och beskärning" i menyn. Tryck på "Lägg till" vid kvittots överdel. När bilden ligger med i bildlistan tryck på knappen för "Aktivera ändringar".
  7. I JobOffie Kassa måste du nu välja så att loggan skrivs ut istället för företagsnamnet. Gå till fliken "Arkiv" i JobOffice Kassa. Sedan till Inställningar och Kvittodesign. Bocka för att JobOffice Kassa inte ska skriva ut företagsnamn.

Det går även att lägga till en bild längst ner på kvittot.

Nästa steg -> Dags att börja sälja