Jag ska byta org. nr. vad bör jag tänka på?

Behöver du byta organisationsnummer behöver du skapa ett helt nytt företag

Nedan följer saker du bör tänka på när du ska byta org. nr.

1. Börja med att skapa ditt nya företag i Företagsguiden. Du kan enkelt växla mellan det gamla och nya.

2. Flytta över dina varor och varugrupper. Ska du använda samma varor och varugrupper kan du exportera dem från ditt gamla företag och importera dem till det nya med hjälp av Excel-fil.

OBS! Tänk på om du har integration till ett affärssystem behöver du inte importera några varor till JobOffice Kassa. De ska alltid hämtas från ditt affärssystem. Du behöver byta vilket företag JobOffice Sync Center ska arbeta mot i inställningarna för Sync Center.

Bild på JobOffice Kassa knapp för Import och export

Under fliken varor använd knappen "Import och export" för ett exportera både varor och varugrupper till Excel. Du kan sedan i det nya företaget använda samma knapp för att importera varorna och varugrupperna. Börja med att importera varugrupperna först och sedan varor.

OBS! Vid import av varugrupp följer inte redovisningskonton och moms med. Detta behöver du manuellt ange på varje varugrupp efter importen.

3. Se över alla redovisningskonton. Efter att du har importerat varor och varugrupper kontrollera så alla varugrupper har rätt redovisningskonto och moms. Du behöver även dubbelkolla dina redovisningskonton under fliken "Arkiv" och Inställningar, Redovisningskonton. Kontrollera så dina betalsätt och momskonton stämmer.

4. Skapa dina knappar. Ska du använda exakt samma artiklar kan du även exportera och importera knappar på samma sätt som varor.

5. Säkerhetskopiera det gamla företaget. Innan du byter över till ditt nya företag behöver du göra dagsavslut och säkerhetskopiera ditt gamla företag. Har du en kassakopplad kortterminal är det viktigt att du även får ut dagsavslut för den innan du byter. Är du ansluten till Internet när du gör säkerhetskopiering skickas den även till våra servrar för backup. Men spara även en egen kopia någonstans säkert.

6. Anmäla till Skatteverket. Glöm inte att anmäla både JobOffice Kassa och din kontrollenhet till Skatteverket. De måste anmälas på det nya organisationsnumret.

7. Byta faktura i JobOffice Kassa. Vill du även ändra fakturamottagare för JobOffice Kassa licensen behöver du meddela oss om bytet. Betalar du med autogiro behöver du även skicka in ett nytt medgivande.

Meddela oss på e-post support@joboffice.se med information om det gamla bolaget, nya bolaget och vilka licensnummer det gäller. Skicka även med en kopia på autogiro medgivandet om du vill betala med autogiro.