Hur ansluter jag en iPP350 kortterminal från Bambora eller Nets till min kassa?

Vill du använda en kassakopplad iPP350 kortterminal från Nets eller Bambora behöver du först installera den på din dator.

Ingenico iPP350

För enklare installation rekommenderar vi att ni alltid väljer en USB-kopplad iPP350.

1. Börja med att lägga till det tillvalet för din kortterminal i JobOffice Kassa. Under fliken Arkiv i kassan ser du en lista över alla tillgängliga tillval. Lägg till tillvalet för Bambora eller Nets beroende på vilken leverantör du använder.
  2. Koppla in USB sladden till din dator så att terminalen startar.

OBS! Det är viktigt att kortterminalen sitter inkopplad med USB direkt till din dator och inte i en USB-hub. Terminalen får både Internet och ström genom USB sladden, sitter den i en hub eller grenkontakt finns det risk att den inte får tillräckligt med ström och slutar fungera. Den bör även sitta i en USB 3.0 (blå) port eller en med extra strömförsörjning.
  3. Gå till Enhetshanteraren i Windows och hitta kortterminalen. Den kan dyka upp som en okänd enhet. Är du osäker vilken enhet den visas som prova att koppla ur USB sladden från datorn samtidigt som du tittar vilken enhet försvinner från listan.
  4. Ladda sedan ner nedan drivrutiner och extrahera dem i en mapp.
  5. Högerklicka på kortterminalen i Enhetshanteraren och välj "Uppdatera drivrutin...".
  6. Välj sedan en drivrutin som redan finns på datorn och "Bläddra" för att välja mappen med drivrutiner. Kryssa för att den även ska ta med undermappar.Windows borde nu installera kortterminalen på en COM-port.
  7. Titta i Enhetshanteraren för att hitta vilken COM-portsnummer den fick och välj den och aktivera under fliken för Nets eller Bambora i JobOffice Kassa.

I vissa fall kan du behöva göra både parameterladdning och dagsavslut i kortterminalen innan du kan börja använda den. Detta gör du genom menyn på terminalen.

När terminalen är klar att använda prova att lägga till någon vara på kvittot och tryck betala och kort. Du borde nu se i terminalen att beloppet har skickats över från kassan. Då vet du att de har kontakt. Gör gärna ett testköp för att vara säker på att allt går igenom.

Resurser

Drivrutniner IPP350 Windows 7/8/10 32bit

Drivrutiner iPP350 Windows 7/8/10 64bit

Drivrutiner paket v. 3.10