Hur ansluter jag min kortterminal från Bambora?

Vill du använda en kassakopplad iPP350 kortterminal från Nets eller Bambora behöver du först installera den på din dator.

Ingenico iPP350

För enklare installation rekommenderar vi att ni alltid väljer en USB-kopplad iPP350.

Börja med att kontakta vår support med ditt licensnummer till JobOffice Kassa så hjälper vi dig koppla på tillvalet du behöver för kortterminalen. När du har lagt till kortterminalen i JobOffice Kassa hittar du en ny flik under "Arkiv", "Inställningar" för antingen Nets eller Bambora.

Koppla in USB sladden till din dator så att terminalen startar. Gå till Enhetshanteraren i Windows och hitta kortterminalen. Den kan dyka upp som en okänd enhet. Är du osäker vilken enhet den visas som prova att koppla ur USB sladden från datorn samtidigt som du tittar vilken enhet försvinner från listan.

OBS! Det är viktigt att kortterminalen sitter inkopplad med USB direkt till din dator och inte i en USB-hub. Terminalen får både Internet och ström genom USB sladden, sitter den i en hub eller grenkontakt finns det risk att den inte får tillräckligt med ström och slutar fungera. Den bör även sitta i en USB 3.0 (blå) port eller en med extra strömförsörjning.

Ladda sedan ner nedan drivrutiner. Högerklicka på kortterminalen i Enhetshanteraren och välj "Uppdatera drivrutin...". Välj sedan en drivrutin som redan finns på datorn och "Bläddra" för att välja mappen med drivrutiner. Kryssa för att den även ska ta med undermappar.

Windows borde nu installera kortterminalen på en COM-port. Titta i Enhetshanteraren igen för att hitta vilken COM-portsnummer den fick och välj den och aktivera under fliken för Nets eller Bambora i JobOffice Kassa.

I vissa fall kan du behöva göra både parameterladdning och dagsavslut i kortterminalen innan du kan börja använda den. Detta gör du genom menyn på terminalen.

När terminalen är klar att använda prova att lägga till någon vara på kvittot och tryck betala och kort. Du borde nu se i terminalen att beloppet har skickats över från kassan. Då vet du att de har kontakt. Gör gärna ett testköp för att vara säker på att allt går igenom.

Resurser

Drivrutniner IPP350 Windows 7/8/10 32bit

Drivrutiner iPP350 Windows 7/8/10 64bit