Hur hanterar jag handpenning?

Kräver du en handpenning av kunderna vid beställning av vissa varor du säljer kan det vara bra att få med det i kassan så kunden får ett riktigt kvitto på betalningen

Enklast lägger du upp en ny varugrupp och redovisningskonto i kassan för handpenning med 0% moms. Lägg sedan till en ny vara för handpenning i den varugruppen.

Lägg sedan till ett extra betalsätt i kassan. Gå till fliken Arkiv och sedan knappen för Inställningar och sedan fliken för Redovisningskonton.

Där kan du se det extra betalsättet du lagt till. Ändra namnet på den till exempelvis "Handpenning" och ställ in det bokföringskonto du vill använda.

När kunden sedan kommer in för att betala resterade belopp för varan lägg till den på kvittot som vanligt och välj Betala och sedan betalsättet du skapat för handpenning. Ange hur mycket kunden har redan har betalat.

Välj sedan ett eller flera andra betalsätt som kunden vill använda för att betala resterade belopp.