Hur hanterar jag handpenning?

Kräver du en handpenning av kunderna vid beställning av vissa varor du säljer kan det vara bra att få med det i kassan så kunden får ett riktigt kvitto på betalningen

Enklast lägger du upp en ny varugrupp och redovisningskonto i kassan för handpenning med 0% moms. Lägg sedan till en ny vara för handpenning i den varugruppen.

Varan säljer du sedan som vanligt, lägg gärna till en notering på kvittot med fritext-knappen och välj sedan betalsätt. På så sätt får kunden ett kvitto och du kan själv skriva ut en kopia du kan ta med vid beställningen så att du vet att handpenningen är betald.

När kunden sedan kommer in för att hämta sin vara kan du exempelvis lägga rabatt eller bara ändra priset på varan så att handpenningen som kunden redan betalat räknas av från totalpriset.