Hur fungerar Kombinerad rabatt?

Tillvalet för "Köp 3 och betala för 2"

Under fliken "Arkiv" i JobOffice Kassa hittar du tillvalet för "Kombinerad rabatt". Med detta tillvalet kan du skapa egna kombinationsrabatter, så som exempelvis "köp 3 och betala för 2".

Du kan konfigurera det så att kunden kan välja bland ett valfritt antal varor, välja hur många köps innan rabatten slår in och även hur stor rabatten ska vara i kronor.

Tips!

Kombinationsrabatten fungerar bäst med likvärdiga varor med samma pris, ex. välj bland flera likvärdiga chokladbitar eller drickor.

Det är inte möjligt att använda samma varor i flera kombinationsrabatter.

1. Börja med att lägga till tillvalet för "Kombinerad rabatt" under fliken "Arkiv" i JobOffice Kassa.
  2. Gå sedan till fliken "Varor". Du ser nu en ny flik på dina varor för "Kombinationsrabatt".

OBS! Du ska inte ställa in kombinationsrabatten på de varor du säljer.
  3. Skapa en ny vara som kommer används för rabatten. Den här varan ska alltså inte säljas utan endast användas som för att administrera rabatten. Så den behöver endast Benämning och Nummer, Ex. "Köp 3 chokladbitar betala för 2".

OBS! Om du har integration till ett affärssystem så måste du lägga till varan i ditt affärssystem och sedan låta den synkronisera över till kassan.

4. Markera din nya rabattvara i varulistan och gå sedan till fliken för "Kombinationsrabatt".
  5. Under kombinationsrabatt-fliken kan du nu ställa in hur din kampanj ska fungera.
    1. Börja med att ställa in ett datum då kampanjen ska börja gälla från.
    2. Du kan även ställa in ett slutdatum för kampanjen.
    3. Minsta antal är det minsta antal av valda varor kunden måste köpa innan kombinationsrabatten slår in. Så om det är köp 3 och betala för 2 sätt minsta antal till 3.
    4. Slutligen ställ in rabatt belopp. Här får du själv räkna ut hur mycket priset blir. Exempelvis om kunden ska välja 3 olika chokladbitar som alla kostar 10kr styck men ska få ta 3 och betala för 2 ska de får 10kr rabatt. Sätt rabatt belopp till -10kr
    5. Slutligen kan du nu till höger lägga till de varor som ska ingå i rabatten. Du kan lägga till så många du vill genom att söka eller med streckkod. Som tidigare nämnt bör de vara likvärdiga varor med samma pris.
    6. Tryck på "Spara" längst upp till vänster när du är klar.

Nedan bild visar ett exempel på en vara för kombinationsrabatt. I exemplet kan kunden välja mellan 5 olika chokladbitar som alla kostar 10kr styck. Om de tar minst 3 chokladbitar men kommer endast betala för 2 (10kr rabatt).

Från ovan exempel om du nu skulle sälja minst 3 av de olika varorna "Choklad" kommer rabatten så in och automatiskt ge kunden 10kr rabatt.

Kombinationsrabatt räknas ut automatiskt i JobOffice Kassa

Du kan naturligtvis skapa flera olika kombinationsrabatter med olika varor med olika antal och rabatter. Hör gärna av dig till vår support om du behöver hjälp.