1. JobOffice hjälpcenter
  2. Kortterminaler
  3. Lane 3000 från Nets eller Worldline/Bambora

Nets - Hur ansluter jag en Lane3000 kortterminal från Nets till min kassa?

Innan du kan använda Lane3000 från Nets med JobOffice Kassa måste den konfigureras

Lane_3000_tilt_largeInnan du kan börja behöver du Nets tillvalet aktiverat i JobOffice Kassa. Du hittar tillvalet under fliken "Arkiv" i din JobOffice Kassa. Det är samma tillval som används oavsett vilken kortterminal från Nets du vill ansluta till kassan.

1. Anslut terminalen

Anslut USB-kabeln från terminalen till en ledig USB-port i kassadatorn.

Kortterminalen bör vara ansluten direkt till datorn och inte via en USB-hub eller liknande. För extra strömförsörjning välj en blå (USB 3.0) port om du har en ledig. Detta är viktigt om du inte fick med en extra strömadapter med din terminal.

Fick du med en extra strömadapter anslut den till en elkontakt.

2. Öppna enhetshanteraren

I Windows öppna "Enhetshanteraren" (Device Manager) under kontrollpanelen.

• Öppna avsnittet portar. Du får nu en lista över tillgängliga COM-portar. En av dem ska vara kortterminalen.
  • Hitta porten för "Ingenico Lane3xxx"

Finns det ingen port som heter Ingenico eller liknande titta vilka portnummer som finns. Koppla sedan ur kortterminalens USB-kabel från datorn och koppla sedan in den igen i samma port.

Du bör nu se vilken COM-port som försvann när du kopplade bort terminalen och sedan lades till när du återanslöt den.

På vissa Windows 7 och Windows 8 kan du behöva installera drivrutiner innan kortterminalen syns under COM-port. Ladda ner och installera Ingenico USB Drivers 3.22
  • Notera vilken COM-nummer kortterminalen har. I nedan exempel är det COM4.

3. Ställ in rätt COM-port i JobOffice Kassa

Du behöver ställa in vilken COM-port kortterminalen är ansluten på i JobOffice Kassa.

• I JobOffice Kassa gå till fliken "Arkiv".
  • Lägg till tillvalet för Nets kortterminal.
  • Tryck på knappen för "Inställningar".
  • Välj fliken för "Kortterminal".
  • Under Nets välj COM-port kortterminalen var ansluten på i Enhetshanteraren.
  • Tryck "Spara".

4. Koppla terminalen och kassan

Kontrollera så att det står "nets" eller "SÄTT I/DRA KORT" i kortterminalen innan du går vidare.

• Gå till fliken "Kassa" i JobOffice Kassa.
  • I mitten av menyraden har du en ruta för "Kortterminal". Den bör nu visa gult och "Frånkopplad".
  • Till höger om rutan för kortterminal tryck på knappen för "Funktioner".
  • Välj "Anslut".
  • Rutan för kortterminal ska nu ändras till Nets.
  • Innan du kan använda terminalen för första gången behöver du göra en Z dagsrapport. Välj "Z dagsrapport" från samma funktioner meny.

Terminalen är nu redo att använda med kassan. Gör gärna ett eget testköp på 1 krona för att säkerställa att allt fungerar.

Behöver du hjälp med installationen av din kortterminal kontakta gärna vår support så hjälper vi till.